Policy

BARN- och UNGDOMSPOLICY för Ålands Kajakklubb rf

Barn- och ungdomspolicyn för Ålands Kajakklubb har skapats 15.4.2013 och den kommer att gälla från Maj månad 2013. Policyn revideras vid årliga vårmötet före utgången av maj månad.

Alla som arbetar med barn och ungdomsverksamhet i vår förening har tagit del av föreningens barn-och ungdomspolicy samt är väl medveten om plötsliga oförutsedda händelser t.ex. olycks- sjukdomsfall.

Medlemmar och ledare till Ålands Kajakklubb samt medlemsföräldrar får information om föreningens policy vid medlemsansökningar samt även från klubbens hemsida och/eller via epost. Vår ungdomsansvariga är Roland Ahinko.

Föreningen nås på e-post: alandskajakklubb@hotmail.com eller via kontaktlänkar på föreningens hemsida. 

 

Med barnidrott menas aktivitet för barn till och med 12 år.

Ålands Kajaklubb har som mål att minst en ledare skall ha någon form av utbildning som baseras på föreningens verksamhet, paddling.

På Ålands Kajakklubbs aktiviteter för barn upp till 12 år finns det alltid minst en vuxen ledare med. Förutom att en vuxen ledare skall finnas med är det också krav att barnet kan simma utan hjälpmedel vid vattenaktivitet med tanke på allas säkerhet.

Föreningens målsättning är att väcka barnets intresse för paddlings sporten/-hobbyn.

Ålands Kajakklubb tycker att det är viktigt att barnen får delta oberoende på deras kunskapsnivå samt att barnet får fritt prova på de olika paddlings grenarna som finns.

All verksamhet sker så långt som möjligt på hemmaplan, Åland.

Vid eventuell resa ser vi gärna att minst en förälder deltar från barnets familj. Allmänna regler för transporten/resan gäller även för Ålands Kajakklubb. 

Med ungdomsidrott menas idrottsaktivitet för åldrarna 13-18 år.

Ålands Kajaklubb har som mål att minst en ledare skall ha någon form av utbildning som baseras på föreningens verksamhet-paddling. Antalet ledare bestäms beroende på gruppens storlek och aktivitet. Förutom att en vuxen ledare skall finnas med, är det också krav på simkunnighet utan hjälpmedel vid vattenaktivitet med tanke på allas säkerhet.

Föreningens målsättning är att väcka intresse för paddlings sporten/-hobbyn samt att utvecka ungdomens kunskap i paddling. Detta görs med hjälp av t.ex. träningar, tävlingar, läger med mera. Aktiviteterna för ungdomarna i ungdomsidrotten är mera inriktat på den del som ungdomen vill utöva men föreningen ser ändå positivt på ifall ungdomen vill utöva flera grenar.

Verksamhet för ungdomsidrott kan ske även en del utanför Åland. Vid eventuell resa ser vi gärna att minst en förälder deltar från barnets/ungdomens  familj.

Allmänna regler för transporten/resan gäller även för Ålands Kajakklubb.

Mariehamn 15.04.2013                Styrelsen

Ålands Kajakklubb rf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kajakklubb på Åland,Finland

%d bloggare gillar detta: